Ruach op de Avaniemvriendendag

Om alle Avaniemers te bedanken voor de gulle donaties was er op 9 juni een Vriendendag op het Moadon, waar de verf amper droog was na een spectaculaire verbouwing. En wat was het een succes! Er werden handen geschud, zoenen uitgedeeld en oude foto’s bekeken. 

“Het was een bijzondere middag waarin het Habo-gevoel en de vormende rol die het voor velen gespeeld heeft heel sterk aanwezig was bij de verschillende generaties. Juist in deze tijden is Haboniem zo belangrijk voor de Joodse jeugd. Dat werd tijdens de bijeenkomst maar weer eens bevestigd. 

– Daphne Sprecher (jaren 90/00)

Er kwamen heel wat last minute aanmeldingen binnen, dus de zaal zat lekker vol en de sfeer er lekker in. Mazkir Yaniv Soesan nam met een enthousiast verhaal iedereen mee in het Haboniem van nu, waarna journalist (én oud-lid!) Leonard Ornstein vier verschillende generaties interviewde over hun Haboniemtijd en de waarde van de beweging in het licht van deze rare tijd. 

Nog nagenietend van de mooie bijeenkomst in het Moadon van Haboniem wil ik alle organisatoren hartelijk bedanken. Het was vol, het was lawaaiig en het was dierbaar en de dag gaf mij een gevoel of mijn lidmaatschap van 70 jaar geleden nog gisteren was.

Betty Heertje (jaren 50)

Zoals het hoort sloegen we na het eten tussen alle vieze borden en glazen de liedjesboekjes open en kwam het hele repertoire voorbij: waar de oude garde glimlachend stilviel als de jongere generaties ‘nieuwe liedjes’ zongen, gingen zij juist weer helemaal los bij de oudere nummers. Een geweldige trip down memory lane voor jong en oud! Gelukkig hebben we de foto’s nog.

“Indrukwekkend om te zien dat Haboniem bij de oudste en jongste generaties precies dezelfde positieve ervaringen en emoties teweeg brengen. Kol Hakavod voor deze bijzondere bijeenkomst!

Gideon Schrijver (jaren 60)

Ben jij al vriend van Avaniem? Lid worden en onze mooie beweging de toekomst in helpen kan nog steeds hier.