Over Avaniem

Avaniem (Even ev.) is Ivriet voor ‘stenen’. De naam staat symbool voor de stenen die Haboniem (de bouwers) nodig hebben om te bouwen. Deze stenen zijn onder andere de subsidiegevers waarvan Haboniem afhankelijk is voor het organiseren van haar activiteiten. Deze bronnen drogen door verschillende oorzaken steeds meer op. 

Stichting Avaniem is hierop het antwoord. Het doel van Avaniem is het werven van fondsen voor Haboniem. Wij richten ons op alumni, ouders en iedereen die affiniteit heeft met Haboniem en Joods Nederland. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat er nog vele generaties chanichiem binnen Haboniem kunnen opgroeien.

Wat vraagt Avaniem?

Wij willen jullie vriendelijk verzoeken om een (jaarlijkse) donatie aan Avaniem te overwegen. Er is geen vast donatiebedrag. Je kan zelf kiezen hoevaak en hoeveel je doneert. Op deze manier kunnen we met z’n allen Haboniem blijven steunen. Een Haboniemer ben je immers voor altijd, ook na je 25e nog.

Ook vragen we je om ons bestaan te delen met al jouw oude Haboniemvrienden. Zo bereiken we zoveel mogelijk mensen en kunnen we Haboniem zo goed mogelijk steunen! Heb jij nog een groepschat met je JK? Of een maillijst? Meld het ons! Dan sturen wij je een flyer die je kan delen.

Wat geeft Avaniem?

Avaniem brengt (mensen die houden van) Haboniemers bij elkaar. Want ook al mag je niet meer mee na JK14, een Haboniemer blijf je voor altijd. Dit gebeurt door een jaarlijks evenement te organiseren waar je je oude Haboniemvrienden kan blijven zien.

Ook worden Avaniemers door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen binnen Avaniem én Haboniem.

Als laatste kan je met trots zeggen dat je bijdraagt aan de toekomst van Haboniem en daarbij van Joods Nederland. Zo geef je de huidige jeugd de kans om ook een onvergetelijke Haboniemcarrière op te bouwen!


Bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Ruben Koekoek – Voorzitter
  • Harry Prins – Penningmeester
  • Galit Soesan – Secretaris
  • Ronald van Weezel – Algemeen bestuurslid
  • Tessa Leviton – Algemeen bestuurslid

De bestuursleden zijn onbezoldigd.

Comité van Aanbeveling

De volgende personen nemen zitting in het Comité van Aanbeveling:

  • Ruben Troostwijk
  • Rene Glaser
  • Ido Menco
  • Jessica Numann