Wat is Haboniem verder van plan dit jaar?

Inmiddels zitten we alweer over de helft van 2024, wat betekent dat er nog drie grote activiteiten op de agenda staan.

De kers op de taart is het fantastische, tiendaagse zomermachanee (wat vorig jaar meer leek op een wintermachanee met ’s nachts maar 8 graden op de thermometer…0  Het zomermachanee is de activiteit waar wij Haboniemers het meest naar uitkijken. Omringd door je beste vrienden, enthousiaste chanichiem en met een beetje geluk de zon (dagen die vaak eindigen met een watergevecht met het hele machanee). Aankomend zomermachanee is het kamponderwerp ‘De rode draad’, (of eigenlijk ‘De rode veter’) van Haboniem. We staan stil bij de bewegingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden en kijken waar we nu staan en waar we heen willen als beweging. Een superinteressant onderwerp om programma’s over te maken, met veel ruimte voor nieuwe inzichten van de kinderen zelf, die ten slotte de toekomst zijn van Haboniem!

En dan is er natuurlijk het Novemberweekend (hopelijk dit keer zonder bedwantsen). We verwachten wel 150 kinderen en 40 madrichiem (190 leden dus!). Dat betekent 80 potten Nutella, 80 pakken hagelslag en 80 potten pindakaas. Oh en 190 gevonden voorwerpen, want iedereen komt altijd met minder kleren thuis dan dat-ie had meegenomen. 

Na regen komt zonneschijn en weer regen en soms sneeuw en dan zitten we alweer in de laatste activiteit van dit kalenderjaar: het Wintermachanee. De sfeervolste en – ondanks het seizoen – warmste activiteit van het jaar, mede dankzij feestverlichting, veel warme kopjes thee en chocolademelk bij de vergadering. Aankomend jaar valt Chanoeka ook in de de week van het Wintermachanee, dus dubbel feest (en lichtjes)! Dat betekent kisjoeten met kaarsen en chanoekiot, latkes in de pan en soefganiot in de mondjes.

We hebben er zin in!

Eline Bollen (Chanichiemzaken)