Work in progress: het nieuw moadon

Met dit project willen we chanichiem laten zien dat Tikoen Olam niet alleen mooie woorden zijn, maar ook daden betekent! Het pand wordt helemaal energieneutraal, met een flink pak isolatie, luchtwarmtepomp, 86 zonnepanelen en een warmtewisselaar. 

Het belangrijkste is dat een moadon uitnodigt tot samenzijn. Dat het een plek is waar chaverim samen kunnen studeren, inspireren en genieten. De indeling van het gebouw blijft zoals iedereen ‘m kent, alleen de muur uit het Tsifriah (de bibliotheek) gaat eruit en de keuken krijgt een opfrisbeurt. Er komt een hele grote hoekbank in de gezelligheidskamer, zodat een grote groep chanichiem tegelijkertijd peulot kan doen (eigenlijk net als vroeger!) en de grote zaal krijgt een negen meter lange bank langs de muur, om te bouwen naar een theateropstelling voor programma’s. Of nieuwe stoelen en beamers nog in het budget passen is nog even de vraag. De muren en meubels krijgen verschillende aardse kleuren een de grote zaal een diepe kleur blauw. Aan de buitenkant zijn de tegels professioneel gereinigd. Het liefst hadden we het hele pand een fris kleurtje gegeven, maar helaas was het geld op. 

De leden van de Erfpachtcommissie Alicia Sajet, Gideon Kraaijenhagen en Alfie de Vries struinen met veel plezier over de Arena Woonboulevard, maar ook stoffige vintage markten of badkamerspecialisten, dus het wordt echt gezellig.We konden deze plannen realiseren omdat we als een van de 52 initiatieven waren geselecteerd voor een tegemoetkoming uit de Joodse erfpachttegoeden. Na drie jaar plannen en vertragingen zijn we blij dat het einde in zicht is! We verwachten dat het moadon in maart opgeleverd wordt. Voor nu een foto-sneak peek van de renovatie.